Hur Blok kan erbjuda en bättre tjänst till ett lägre arvode

Hur Blok kan erbjuda en bättre tjänst till ett lägre arvode

Med oss får du allt du förväntar dig av en fastighetsmäklare och mer därtill - genom ny teknik kan vi erbjuda en bättre tjänst till ett lägre arvode. Vi drivs av att förändra branschen och är stolta över att 98% av våra kunder rekommenderar oss.

Vad är mäklararvode?

Kortfattat är ett mäklararvode den summa pengar du som säljare betalar för jobbet mäklaren gör. Priserna skiljer sig mellan olika mäklarföretag men också mellan olika mäklare inom samma företag. Det beror på att mäklaren oftast bestämmer sitt eget pris. Och i ärlighetens namn är det ofta rätt saftiga prissummor vi snackar om här.

Vi på Blok vet däremot att det inte behöver kosta skjortan att sälja en bostad. Eller så här – vi kan ta ner arvodet till ungefär hälften jämfört med en traditionell mäklare. Vårt pris inkluderar allt som behövs för en framgångsrik bostadsförsäljning: fotografier, dokument, marknadsföring, fastighetsmäklare och kostnaden för Hemnet.

Det genomsnittliga mäklararvodet för bostadsrätter i Stockholm är 2%. 

Vårt arvode är alltid 0,95% och max 45 000kr.

Du sparar därmed 31 500kr för en bostad värderad till 3M SEK.

Och för oss gäller alltid ingen affär - ingen kostnad. 

Värdera din bostad och få en tydlig prisbild av vad det kommer att kosta när du säljer via Blok och vad du kan spara jämfört med traditionella mäklare. 

Hur Blok kan erbjuda en bättre tjänst till ett lägre arvode

Det snabba svaret är att traditionella arvoden helt enkelt är orimligt höga. Traditionella arvoden är höga för att traditionella mäklare har lägre effektivitet i tjänsten och enskilda mäklare i genomsnitt säljer ganska lite. En vanlig mäklare jobbar mest av allt med kalla möten vilket tar tid och är dyrt. Våra mäklare är fokuserade på service till våra kunder då vi får in så många kunder digitalt och arbetar enligt en helt annan strukturell modell.

Vad gör Blok annorlunda?

VI JOBBAR SOM ETT TEAM MED OLIKA SPETSKOMPETENSER

En traditionell mäklare har hand om allt på samma gång: jaga möten, skriva annonser, ha hand om budgivningen, kontraktsskrivningen och deklarationen. Vi gör det lite annorlunda. Istället för att en person ska vara bra på allt (vilket är imponerande, men ofta svårt) är vi flera personer med olika spetskompetens. Vi jobbar alltså med det vi kan absolut bäst. Det gör att vi blir mer effektiva och kan få ner arvodet.

VI SKIPPAR PAPPRENA OCH KÖR DIGITALT

Mycket tid och pengar går åt till att designa och trycka prospekt och kontrakt. Vi jobbar istället med digitala prospekt som kunderna får via mejl när de kommer på visning. Det gör att vi kan ta mindre betalt av säljaren.

VI FRIGÖR TID MED HJÄLP AV SMART TEKNIK

Med hjälp av artificiell intelligens kan vi automatisera och effektivisera vilket frigör tid vi istället kan lägga på att ge dig ännu bättre service. Det ger oss dessutom tid att ta oss an fler kunder vilket gör att vi kan pressa ner arvodet. 

VI TYCKER ATT DU FÖRTJÄNAR ETT LÄGRE PRIS

Vi tycker att du förtjänar bättre service till en lägre kostnad. Det må låta lite klyschigt men när allt kommer omkring är det vår affärsidé – att hjälpa dig göra din livs bästa bostadsaffär och vara riktigt schyssta på vägen.

Kort sagt vi väljer digitala lösningar som är bättre för upplevelsen, miljön och din plånbok. 

Vad är din bostad värd?

chart
+2%

Värdera din bostad och följ värdeutvecklingen med prisbevakaren.

Något du saknar svar på?

Be vårt fastighetsmäklarteam kontakta dig.

Se vanliga frågor och svar