Intervju med Bloks Felix Olivecrona

Intervju med Bloks Felix Olivecrona

Felix Olivecrona vill förändra för att förbättra och strävar konstant efter att utmana branschens inarbetade tankesätt. På Blok jobbar Felix som Business Analyst. Vi tog en kaffe med honom för att få veta mer om vem han är.

Tjena Felix! Berätta lite om dig själv och hur du hittade till Blok.

Tjena! Jo under sista året på mitt universitet skulle vi göra praktik. Att hitta ett intressant ställe var svårt men en familjemedlem tipsade om Blok och jag tyckte genast att det såg spännande ut. Efter att ha snackat med vår VD Ludvig insåg vi bägge två att de behövde ett extra par händer och resten är historia. 

Vad gillar du mest med jobbet?

Faktumet att det är en start-up vilket innebär att många processer och förhållningssätt inte finns. Detta innebär att man får vara med att utforma dem, vilket inte bara är oerhört sällsynt, det är också extremt lärorikt och jäkligt kul. 

Hur ser ditt jobb på Blok ut?

Jag försöker ha fötter i många dörrar så jag enklare kan se samband. Egentligen gör jag många olika saker. Från att assistera mäklarna och hitta och implementera effektiviseringar till att driva strategiska partnerskap och utföra dataanalyser. Det har hänt att jag börjar dagen med ett telefonmöte med någon VD för att sedan åka och agera visningsvärd eller tejpa upp en lapp i en port. Det är nog just det jag älskar med det också, tror variationen krävs för att jag ska prestera som bäst. 

Vad gillar du att göra då du inte jobbar?

Håller på mycket med musik och spelar ganska mycket gitarr och även trummor när jag får chansen. Gillar filmer också, Kubrick och Tarantino är favoriter. Kom nyss hem från tre års studier i Monaco så börjar bli sugen på att resa utomlands igen. 

Hur skulle du beskriva din drömlägenhet?

Jag är ganska svag för sekelskiftsportar och lister i taket, så om jag fick välja så skulle jag ta något i den stilen. Lärkstaden är trevlig också. Eller kanske Olivecronas Väg. 

Vad är din favoritstadsdel i Stockholm? Varför?

Förmodligen Skeppsholmen! Finns inget liknande område i hela Stockholm, en oas omgiven av vatten, fiskmåsar och fina vyer. Växte upp stundvis på en husbåt där och samhörigheten som finns mellan “kajgubbarna” är helt klart unik för Skeppsholmen.

Vad är din bostad värd?

chart
+2%

Värdera din bostad och följ värdeutvecklingen med prisbevakaren.

Något du saknar svar på?

Be vårt fastighetsmäklarteam kontakta dig.

Se vanliga frågor och svar