Nu lanserar Blok i Göteborg

Nu lanserar Blok i Göteborg

Den 27 augusti kommer Blok officiellt till Göteborg. Blok gjorde entré som progressiv digital mäklartjänst på den finska marknaden 2017. Sedan dess har vi förmedlat fler än 2200 hem till ett samlat värde av över fem miljarder kronor och sparat våra kunder mer än 125M SEK i arvode. Med hjälp av automatiserat pappersarbete, transparent budgivning, och en unik värderingsalgoritm kan arvodet tas ner till ungefär hälften jämfört med en traditionell mäklare. Samtidigt är våra användare avsevärt nöjdare efter att ha avslutat sin bostadsaffär jämfört med branschsnittet.

Idén till Blok

Idén till Blok kom 2016 när företagets globala VD Rudi Skogman sålde sin lägenhet. Han upplevde en stor brist på transparens gällande vad han egentligen betalade för och började kort därefter fundera på hur digitala lösningar skulle kunna göra processen bättre. Ett år senare, våren 2017, genomförde Blok sin första försäljning av en lägenhet och tre år efter det omsatte bolaget över fem miljarder i bostadsförsäljningar.

"Efter en lyckad lansering tidigare i år i Stockholm kände vi att det var dags att ta produkten vidare. Vi har länge haft ögonen på Göteborg, en härlig stad jag själv spenderat mycket tid i, och ser fram emot att nu kunna erbjuda en effektivare mäklartjänst även utanför Stockholm i Sverige." säger Bloks svenska VD Ludvig Hjalmarsson.

Hur fungerar Blok?

Vi har byggt Blok för att göra din bostadsaffär enklare. Därför sköter vi fotografering, objektsbeskrivningar och marknadsföring – precis som en traditionell mäklare. Men tack vare digitala signeringar, planritningar i 3D, automatiserade värderingar och förenklat pappersarbete minskas det repetitiva arbetet. Dessutom är vi ensamma om att redan på hemsidan tydligt visa dig hur stort mäklararvodet blir.

"Vi på Blok finns för att göra det enklare och mer effektivt att sälja sin bostad. Många uppgifter är repetitiva och tidskrävande, vilket vi löst genom att digitalisera dem. På så sätt ser vi till att du bara betalar för det som skapar värde." säger Ludvig Hjalmarsson.

Hemmet visas sedan av en skicklig visningsvärd. Budgivning sker via Bloks plattform där varje budgivare först verifierar sin identitet via e-legitimation, för att minimera förekomsten av falska bud. De digitala lösningarna möjliggör att det totala mäklararvodet blir i genomsnitt hälften, jämfört med ett traditionellt mäkleri.

Vi vill vara bäst på att förmedla bostäder på ett transparent sätt. Därför är vi stolta över att kunna presentera hur mäklararvodet kommer att beräknas och vad maxtaket kommer att bli. Dessutom har vi byggt vår plattform så att alla som lägger bud är verifierade med e- legitimation. På så sätt hoppas vi att Blok ska kunna bidra med en tydligare, enklare och mer transparent bostadsaffär.

"Att använda data till våra kunders fördel är centralt för oss. Letar du efter en av 143 tvåor på Andra Långgatan eller en av 36 treor på Såggatan? Vi kan hitta din drömbostad och optimera processen för både köpare och säljare. Vi ser fram emot att erbjuda Göteborgs 60 888 bostadsrättsägare en bättre mäklartjänst till ett lägre arvode." avslutar Karin Hamberg, marknadschef Blok Sverige.

Vad är din bostad värd?

chart
+2%

Värdera din bostad och följ värdeutvecklingen med prisbevakaren.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Be våra bostadsanalytiker kontakta dig.

Se vanliga frågor och svar