Bo i ett gammalt mejeri – mitt i SoFo

Bo i ett gammalt mejeri – mitt i SoFo

Några spår från mejeriet finns inte kvar i den gamla industrilokalen från 1800-talet. 2011 genomgick detta townhouse på Kocksgatan en lyxig komplett renovering.

Öppen planlösning

kocksgatan1

Nedre plan har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här har man inrett i ljus och stilren nordisk stil med bland annat vita skåp och bänkskiva i granit. En Bruno Mathsson-fåtölj fångar direkt blicken när man träder in i rummet. Här finns även badrummet med grå klinkers och vitt kakel. Övre plan nås via en svartmålad spiraltrappa som snirklar sig upp förbi en platsbyggd bokhylla och rymmer två sovrum som ger en känsla av vindsvåning.

Välplanerade kvadrat

Huset är bara 64 kvadratmeter stort och varje meter är välplanerad, berättar mäklaren Johannes Westergård på Blok. “Planlösningen är utmärkt, varje kvadratmeter är använd på sitt bästa sätt. Fina inredningsdetaljer som öppningsbara takfönster, spiraltrappan och öppningen upp till nock förhöjer. Det ger en otrolig känsla av volym.” säger han.

Sällsynt med townhouse i Stockholm

Gårdshus är ovanliga i Stockholm och att ett är till salu är ännu mer sällsynt. “Townhouse i Stockholms innerstad är sällsynta  – att det dessutom är ett topprenoverat gammalt mejeri gör det bara bättre. Du får ett nyproducerat hem med egen uteplats i gammal industriell skepnad.” säger Johannes Westergård. 

Fin uteplats nära Nytorget

kocksgatan2

Kanske det bästa med hemmet är uteplatsen och den 9 kvadratmeter stora terrassen. Här har du möjlighet bjuda på egenodlad mat på grillkvällarna med vänner och familj – intill finns nämligen en liten odlingslott för den som har gröna fingrar. Och blir suget efter stadens liv för stort ligger Nytorget med alla restauranger, caféer och butiker bara ett stenkast bort.

Se annonsen under Alla bostäder och värdera själv ditt hem nedan.

Vad är din bostad värd?

chart
+2%

Värdera din bostad och följ värdeutvecklingen med prisbevakaren.

Något du saknar svar på?

Be vårt mäklarteam kontakta dig.

Se vanliga frågor och svar