Careers > Team photo

En bostadsaffärsupplevelse i världsklass

Grundat

2017

Kontor

Stockholm, Helsingfors

Anställda

26

Mot en miljon lyckliga bostadsaffärer

I januari 2015 hade vår vd Rudi Skogman hittat sin drömlägenhet. För att kunna köpa lägenheten sålde han sin gamla bostad. Efter en utdragen försäljningsprocess såldes lägenheten och mäklaren tog hem över 70 000 kronor. I efterhand började Rudi fundera på om mäklaren alls haft någon värdeskapande funktion i affären. Utan tvivel måste det finnas ett vettigare och billigare sätt att göra bostadsaffärer.

Under våren 2016 slogs Rudi av tanken av en automatiserad bostadsförsäljningsplattform. Samtidigt kom Juha, Samu och Olli in i bilden. Bitarna började falla på plats: tänk om buden kunde göras via nätet? Tänk om bostadsvärderingen och rutinarbetet kunde ske med hjälp av algoritmer? Och om mäklarna kunde hjälpa kunderna på distans via chat eller telefon? Tänk om själva mäklararvodet bara var 0,95 %? Frågeställningar som blev startskottet för det som idag är Blok.

Vår vision är att skapa världens bästa bostadsaffärsupplevelse

Vår målsättning är att skapa världens bästa bostadsförmedlingstjänst som kombinerar en bra mäklare och de bästa delarna av att ta del i försäljningen själv. Med hjälp av vår algoritm får vi snabbt ut bostäderna på marknaden och hittar köpare på ett smart och kostnadseffektivt sätt.

Idag har Blok 30 anställda. Vi har sålt över 2 100 bostäder och hjälpt våra kunder att spara över 80 miljoner kronor i mäklararvoden. Vi är inte bara ett billigare alternativ. Vi erbjuder hög kvalitet i allt vi gör och sätter stolthet i att vara tillgängliga genom hela försäljningsprocessen när våra kunder behöver vårt stöd.

Var med du också och skriv Bloks historia.


Vi är Blok

Ludvig Hjalmarsson

LANDSCHEF, SVERIGE

[email protected]

Rudi Skogman

VD, Grundare

[email protected]

Johannes Westergård

Kundtjänstchef och Registrerad Fastighetsmäklare

[email protected]

Hampus Forsberg

Growth Manager och Registrerad Fastighetsmäklare

[email protected]

Felix Olivecrona

Business Analyst