SE > Layout > Hero Image > Köpuppdrag

Köp en bostad via ett köpuppdrag med Blok Scout

Blok Scout är ett modernt och smidigt sätt att köpa sitt drömhem med hjälp av ett köpuppdrag.

Med ett köpuppdrag kan du hitta bostäder utanför den offentliga marknaden

Med Bloks nya tjänst kan du hitta bostadsrätter utanför den offentliga marknaden. Berätta hur du vill bo och vi och vår teknologi söker upp det åt dig. Tjänsten är för närvarande aktiv i Stockholm och söker bland stadens 454 538 bostadsrätter. Sökningen är gratis. Med andra ord ingen affär — ingen kostnad.

Sök bostad

Så här köper du en bostad med Blok Scout

 1. Berätta om din drömbostad och se hur många sådana bostäder finns i vår databas
 2. Skapa ett konto och ett köpuppdrag
 3. Vi kontaktar ägarna till bostäderna
 4. Ifall någon av ägarna är intresserade att sälja meddelar vi dig och delar den information vi har
 5. Är du intresserad av bostaden sätter vi upp en visning
 6. Vill du lägga ett bud förbereder vi en detaljerad objektsbeskrivning
 7. När du tagit del av informationen kan du lägga ett bud
 8. Ifall budet accepteras tar vi hand om allt som behövs inför affärens avslut
Hitta ditt drömhem

När är ett köpuppdrag ett bra val?

 • Du söker efter något speciellt och liknande bostäder kommer sällan till salu på publika marknadsplatser eller via andra mäklare
 • Du söker efter en bostad i ett område där efterfrågan överskrider utbudet och de attraktiva bostäderna säljs före du hunnit reagera
 • Du vill göra bostadsköpet mindre stressigt
 • Du har inte själv tid att söka efter din drömbostad och vill köpa det som en tjänst

Frågor och svar

Vi söker efter bostäder primärt på två sätt. Vi använder oss av en omfattande och unik databas. Bland dessa bostäder väljer vi med algoritmer ut de hem som bäst passar dina kriterier och tar kontakt med ägarna. Ett andra sätt vi hittar bostäder är genom vårt digitala värderingsverktyg som används av tusentals svenskar månatligen. Utöver detta tar vissa ägare direkt kontakt med oss och erbjuder sin bostad diskret till salu via Blok Scout.

Du är inte bunden att köpa bostaden vi hittat åt dig. Då vi funnit en lämplig bostad kontaktar vi dig och erbjuder dig en möjlighet att få mer information och att gå vidare till en visning. Detta binder dig inte till något. Ifall du är intresserad av att köpa bostaden kan du välja att gå vidare och lägga ett bud.

Att skapa ett köpuppdrag och söka efter en bostad via tjänsten är kostnadsfritt. Du betalar endast ifall du köper en bostad via Blok Scout. Arvodet är 1,95% av bostadens slutgiltiga pris (minimiarvode 40 000 kr).

Ja, genom att kontakta [email protected] och be våra specialister lägga till din bostad i tjänsten. Att kontakta oss binder dig naturligtvis inte till att sälja bostaden.

Vi skickar ett e-postmeddelande till dig som innehåller mer information om bostaden vi hittat. Vill du gå vidare och boka en visning kan du svara på meddelandet med lämpliga tider.

Ifall du tackar nej till bostaden som erbjuds dig och senare köper samma bostad då den är till salu offentligt på den öppna marknaden, via Blok eller någon annan aktör, så tar vi naturligtvis inget arvode för det.

Du kan avsluta köpuppdraget när som helst utan någon specifik orsak. Att avsluta kontraktet är kostnadsfritt. Som alltid med Blok: ingen affär – ingen kostnad.

Du tävlar inte om samma bostad med andra kunder. Ifall bostaden vi har hittat uppfyller kriterierna för flera köpuppdrag erbjuds bostaden kronologiskt först till den som först skapat sitt köpuppdrag. Ifall denna inte är villig att lägga ett bud på bostaden erbjuds bostaden naturligtvis till nästa person i kö.