SE > Layout > Hero Image > Köpuppdrag

Köp bostad via ett köpuppdrag

Blok Scout är ett modernt och smidigt sätt att köpa en bostad med hjälp av ett köpuppdrag. Då du gör ett köpuppdrag söker vi efter bostäder till dig utanför den publika marknaden.

Med ett köpuppdrag kan du hitta bostäder utanför den offentliga marknaden

Med Bloks nya tjänst kan du hitta bostadsrätter utanför den offentliga marknaden. Du läste rätt. Berätta hur du vill bo och vi och vår teknologi söker upp det åt dig. Tjänsten är för närvarande aktiv i Stockholm och söker bland stadens 454 538 bostadsrätter. Sökningen är gratis. Med andra ord ingen affär — ingen kostnad.

Sök gratis

Pris för köpuppdrag

Konkurrent

3,96%

Blok

1,95%

(Ingen affär, inget arvode)

Du sparar

100 500 kr

(För en 5 000 000 kr lägenhet)

Så här köper du en bostad med Blok Scout

 1. Berätta om din drömbostad och se hur många sådana bostäder finns i vår databas
 2. Skapa ett konto och granska köpuppdraget
 3. Vi kontaktar ägarna av bostäderna
 4. Ifall någon av ägarna är intresserade att sälja skickar vi dig grundinformation om bostaden
 5. Är du intresserad av bostaden sätter vi upp en visning
 6. Vill du lägga ett bud förbereder vi en detaljerad objektsbeskrivning
 7. När du tagit del av informationen kan du lägga ett bud
 8. Ifall budet accepteras tar vi hand om allt som behövs inför affärens avslut
Sök gratis

När är ett köpuppdrag ett bra val?

 • Du söker efter något speciellt och liknande bostäder kommer sällan till salu på publika marknadsplatser eller via andra mäklare
 • Du söker efter en bostad i ett område där efterfrågan överskrider utbudet och de attraktiva bostäderna säljs före du hunnit reagera
 • Du vill göra bostadsköpet mindre stressigt
 • Du har inte själv tid att söka efter din drömbostad och vill köpa det som en tjänst

Frågor och svar

Vi söker efter bostäder huvudsakligen på två sätt. Vi använder oss av en omfattande och unik databas. Bland dessa bostäder väljer vi de som bäst passar dina kriterier och tar kontakt med ägarna. Ett annat sätt vi hittar bostäder är genom vårt digitala värderingsverktyg som används av tusentals svenskar månatligen. Utöver detta tar vissa ägare kontakt direkt med oss och erbjuder sin bostad diskret till salu via Blok Scout.

Du är inte bunden att köpa bostaden vi hittat åt dig. Då vi hittar en lämplig bostad kontaktar vi dig och erbjuder dig möjligheten att bekanta dig med bostaden i fråga. Detta binder dig inte till något. Ifall du är intresserad av att köpa bostaden kan du välja att gå vidare och lägga ett bud.

Att skapa ett köpuppdrag och söka efter en bostad via tjänsten är kostnadsfritt. Du betalar endast ifall du köper en bostad via Blok Scout. Arvodet är 1,95% av bostadens slutgiltiga pris (minimiarvode 25 000 kr).

Ja, genom att kontakta [email protected] och be vår förmedlare lägga till dina kontaktuppgifter (adress, namn, telefonnummer och e-post) till tjänsten. Ifall någon vill köpa en bostad med kriterier som din bostad uppfyller kontaktar vi dig och kommer överens om följande steg. Att kontakta oss binder dig naturligtvis inte till att sälja bostaden.

Vi skickar dig ett e-postmeddelande som innehåller grundinformation on bostaden vi hittat. Ifall du vill boka en visning kan du svara på meddelandet med lämpliga tider.

Ifall du avvisar bostaden som erbjuds till dig och senare köper samma bostad då den är till salu offentligt via Blok eller någon annan aktör så fakturerar vi inget arvode.

Du kan avsluta köpuppdraget när som helst utan någon specifik orsak. Att avsluta kontraktet är kostnadsfritt. Som alltid med Blok: ingen affär – ingen kostnad.

Du tävlar inte om samma bostad med andra kunder. Ifall bostaden vi har hittat uppfyller kriterierna för flera köpuppdrag erbjuds bostaden kronologiskt först till den kund som först gjort sitt köpuppdrag. Ifall denna kund inte är villig att lägga ett bud på bostaden erbjuds bostaden så klart till nästa kund.