Layout > Hero Image > Mäklararvode

Jämför mäklararvoden

Jämför Blok med traditionella mäklare nedan och se vad du kan spara.

Vad är mäklararvode?

Kortfattat är ett mäklararvode den summa pengar du som säljare betalar för jobbet mäklaren gör. Priserna skiljer sig mellan olika mäklarföretag men också mellan olika mäklare inom samma företag. Det beror på att mäklaren oftast bestämmer sitt eget pris. Och i ärlighetens namn är det ofta rätt saftiga prissummor vi snackar om här. Snittet i Stockholm ligger idag på 1,6% av det förhandlade slutpriset.

Vi på Blok vet däremot att det inte behöver kosta skjortan att sälja en bostad. Eller så här – vi kan erbjuda ett bättre arvode genom ny teknik och ett modernare arbetssätt. Utan kompromisser. När du värderar din bostad digitalt med oss får du en tydlig prisbild av vad det kommer att kosta när du säljer via Blok.

Se vad du kan spara i arvode

Bloks arvode: 0,95 % av slutpriset (min 25 000 kr och max 45 000 kr)

Försäljningspris: kr ( kr)

Jämför med arvodet hos en traditionell mäklare: %

kr

Mellanskillnaden kan gå

Börja med en gratis digital bostadsvärdering

Fyra anledningar till att Blok har ett lägre mäklararvode

Vi jobbar som ett team med olika spetskompetenser

En traditionell mäklare har hand om allt på samma gång: jaga möten, skriva annonser, ha hand om budgivningen, kontraktskrivningen och deklarationen. Vi gör det lite annorlunda. Istället för att en person ska vara bra på allt (vilket är imponerande, men ofta svårt) är vi flera personer med olika spetskompetens. Vi jobbar alltså med det vi kan absolut bäst. Det gör att vi blir mer effektiva och kan få ner arvodet.

Vi skippar papprena och kör digitalt

Mycket tid och pengar går åt till att designa och trycka prospekt och kontrakt. Vi jobbar istället med digitala prospekt som kunderna får via mejl. Det gör att vi kan ta mindre betalt.

Vi frigör tid med hjälp av smart teknik

Med hjälp av AI kan vi automatisera och effektivisera massor av saker som frigör tid vi istället kan lägga på annat. Som att ge dig ännu bättre service.

Vi tycker att du förtjänar ett lägre pris

Vi tycker att du förtjänar bättre service till en lägre kostnad. Det må låta lite klyschigt men när allt kommer omkring är det vår affärsidé – att hjälpa dig göra din livs bästa bostadsaffär och vara schyssta på vägen.

2 500+
sålda bostäder
125 000 000
kr har våra kunder sparat
4,7 ★
betyg hittamäklare