Hur fungerar tjänsten?

Steg 1

Värdera din bostadsrätt på under två minuter och se om vi har en eller flera köpare redo.

Steg 2

När vår algoritm matchar en köpare med din bostad hör vi av oss för att boka in en visning. Därefter följer förhandling och budgivning.

Steg 3

Efter att du har accepterat ett bud sköter en registrerad fastighetsmäklare allt kopplat till affärens avslut. Du betalar 0 kr i arvode. 

Vi vänder
upp-och-ner på bostadsmarknaden

När du säljer din bostad via Blok Scout är mäklararvodet 0 kr och transaktionen sker utanför den öppna marknaden. Hur? Köparna tar initiativet.
2 500+
sålda hem
5 300 000 000
kr värde förmedlade hem
4,7 ★
betyg hittamäklare

Vanliga frågor och svar

Blok har utvecklat en ny algoritm för att effektivt kunna värdera bostäder digitalt baserat på data och statistik. Vår bostadsvärdering baserar sig på faktiska priser av liknande bostäder som sålts i ditt närområde.

Prisuppskattningen i värderingsverktyget är preliminär och baseras på liknande försäljningar i ditt närområde. En av våra analytiker uppdaterar manuellt denna värdering och tar då i beaktning alla för din bostad relevanta faktorer. Det faktiska slutpriset är ett resultat av förhandlingen mellan dig som säljare och köparen.

Om din bostad har en redo köpare ser du det direkt på resultatsidan. Om din bostad för tillfället inte skulla ha en redo köpare ser du endast din värdering. Lämnar du ditt telefonnummer kontaktar vi dig med mer information.

Om du funderar på att sälja din lägenhet och är intresserad av att gå vidare kan du lämna din kontaktinformation i slutet av värderingsflödet. Att lämna denna information binder dig inte till någonting. En av våra specialister kontaktar dig då för bakgrundsinfo. Vi informerar sedan den aktiva köparen vars kriterier ditt hem uppfyller. Efter det kommer vi överens om en privat visning. Om köparen är villig att lägga ett bud efter visningen beställer vi alla nödvändiga dokument och förbereder allting inför köpslutet. Vid denna tidpunkt kommer du också att få en updaterad prisuppskattning av mäklaren, som tar hänsyn till all för bostaden relevant information. Om en överenskommelse nås i förhandlingarna gällande pris och övriga villkor arrangerar en av våra mäklare köpslutet.

Vi tar inte ut någon avgift för dig som säljare. De potentiella köparna har signerat ett köpuppdrag med oss vilket betyder att de betalar arvodet.