Hur fungerar Scout?

1. Sök

Berätta om ditt drömhem och vi hjälper dig hitta det utanför den traditionella bostadsmarknaden. Vår tjänst täcker nästan alla bostadsrätter i Stockholm.

2. Matcha

Vi matchar dig mot alla hem som passar dina kriterier och kontaktar ägarna. Om de är villiga att sälja är nästa steg en exklusiv privat visning och förhandling.

3. Deal

Vi hjälper dig naturligtvis både hitta bostaden och köpa den. Att skapa ett köpuppdrag är gratis. Du betalar för tjänsten endast om du köper den bostad vi hittade åt dig.

Vi vänder
upp-och-ner på bostadsmarknaden

Nu får du för första gången tillgång till bostäder som kanske aldrig, eller väldigt sällan, kommer ut på den traditionella marknaden. Berätta hur du vill bo och vi söker bland över 450 000+ bostäder i Stockholm, matchar dig med ditt drömhem och hjälper dig köpa det.

Upptäck fördelarna med Scout

1. Exklusivitet

Tävla inte med andra köpare. Efter att vi matchat dig med ett hem – och du signalerat ditt intresse – erbjuds du bostaden exklusivt. Få tillgång till privata visningar och undvik budkrig. Upptäck hur processen att köpa ett hem borde vara. 

2. Vi arbetar för dig

Vi representerar dig som köpare – hittar ditt drömhem och hjälper dig köpa det.

3. Omatchad skala

Få tillgång till nästan alla bostadsrätter i Stockholm. Gör ditt köp till mer än tur – och tillgång till vad som råkar vara till försäljning på marknaden vid ett givet tillfälle. 

"Med hjälp av helt ny teknik kan användare av Bloks nya tjänst Scout nu välja bland alla bostadsrätter i Stockholm, oavsett om de för närvarande är ute till försäljning eller inte. "

– Dagens Industri, 1.13.2021

Lär känna oss

Blok gjorde entré som en alternativ, digital fastighetsmäklartjänst på den finska marknaden 2017. Sedan dess har vi förmedlat över 3000 bostäder i Norden till ett samlat värde av över fem miljarder kronor.

Lägenheter du kan hitta i Scout

Karlavägen 114 49 Stockholm

Karlavägen

114 49 Stockholm 167,00 m²

Sveavägen 113 46 Stockholm

Sveavägen

113 46 Stockholm 77,00 m²

Tulegatan 113 53 Stocholm

Tulegatan

113 53 Stocholm 90,00 m²

FAQ Scout

Med Bloks nya tjänst Scout kan du hitta bostadsrätter utanför den offentliga marknaden. Berätta hur du vill bo och vi och vår teknologi söker upp det åt dig och hjälper dig köpa bostaden. Tjänsten är för närvarande aktiv i Stockholm och söker bland stadens 454 538 bostadsrätter. Med Blok gäller alltid ingen affär — ingen kostnad.

Vi söker efter bostäder primärt på två sätt. Vi använder oss av en omfattande och unik databas. Bland dessa bostäder väljer vi med algoritmer ut de hem som bäst passar dina kriterier och tar kontakt med ägarna. Ett andra sätt vi hittar bostäder är genom vårt digitala värderingsverktyg som används av tusentals svenskar månatligen. Utöver detta tar vissa ägare direkt kontakt med oss och erbjuder sin bostad diskret till salu via Blok Scout.

Du är inte bunden att köpa bostaden vi hittat åt dig. Då vi funnit en lämplig bostad kontaktar vi dig och erbjuder dig en möjlighet att få mer information och att gå vidare till en visning. Detta binder dig inte till något. Ifall du är intresserad av att köpa bostaden kan du välja att gå vidare och lägga ett bud.

Att skapa ett köpuppdrag och söka efter en bostad via tjänsten är kostnadsfritt. Du betalar endast ifall du köper en bostad via Blok Scout. Arvodet är 1,95% av bostadens slutgiltiga pris (minimiarvode 40 000 kr).

Vi skickar ett e-postmeddelande till dig som innehåller mer information om bostaden vi hittat. Vill du gå vidare och boka en visning kan du svara på meddelandet med lämpliga tider.

Ifall du tackar nej till bostaden som erbjuds dig och senare köper samma bostad då den är till salu offentligt på den öppna marknaden, via Blok eller någon annan aktör, så tar vi naturligtvis inget arvode för det.

12 000+
BOSTADSMATCHNINGAR
450 000+
MÖJLIGA HEM
4,8 ★
BETYG HITTAMÄKLARE