Hur fungerar tjänsten?

1. Matchas

Värdera ditt hem digitalt på under två minuter och se om du har en eller flera redo köpare.

2. Förhandla

Fortsätt till privata visningar, förhandling och budgivning. Allt utanför den traditionella bostadsmarknaden.

3. Deal

När du har accepterat ett bud tar en licensierad mäklare hand om allt som är kopplat till affärens avslut. Du betalar 0 kr i mäklararvode.

Vi vänder
upp-och-ner på bostadsmarknaden

När du säljer din bostad via Blok Scout är mäklararvodet 0 kr och transaktionen sker smidigt utanför den öppna marknaden. Hur? Köparna tar initiativet och vår teknik löser resten.

"Genom algoritmbaserade värderingar, digitala signeringar och virtuella visningar har Blok sålt hem i Finland och i Sverige på totalt en halv miljard euro, eller 5,3 miljarder kr, sedan starten 2017."

Dagens Industri, 1.13.2021

Lär känna oss

Vi vänder upp-och-ner på bostadsmarknaden genom att med ny teknik effektivt matcha köpare och säljare. Hittills har vi framgångsrikt sålt över 3000 bostäder i Norden.

Lägenheter vi har sålt

Torsgränd 6 113 61 Stockholm

Torsgränd 6 Såld

113 61 Stockholm 45,00 m²

Verkstadsgatan 5 117 36 Stockholm

Verkstadsgatan 5 Såld

117 36 Stockholm 32.00 m²

Siloplatsen 6 131 31 Nacka

Siloplatsen 6 Såld

131 31 Nacka 54,00 m²

★★★★★

Bra service och inga krusiduller med moderna digitala processer som förenklade för oss som bott på annan ort under hela försäljningsprocessen. Tummen upp!

― MARIE (HITTAMÄKLARE)

★★★★★

Blok är enligt mig en mycket välkommen utmanare i en gammalmodig och traditionell mäklarbransch. Uppskattar verkligen den förenklande digitala processen. Annonsen med fotografering, copy och en grym 3D visning var så bra. Så nöjd med denna mäklare.

― FREDRIK (HITTAMÄKLARE)

★★★★★

Mycket nöjd och otroligt bra service, försäljningen gick snabbt!

― ERIKA (HITTAMÄKLARE)

Vanliga frågor och svar

Med Bloks nya tjänst Scout kan du hitta bostadsrätter utanför den offentliga marknaden. Berätta hur du vill bo och vi och vår teknologi söker upp det åt dig och hjälper dig köpa bostaden. Tjänsten är för närvarande aktiv i Stockholm och söker bland stadens 454 538 bostadsrätter. Med Blok gäller alltid ingen affär — ingen kostnad.

Blok kombinerar professionella fastighetsmäklare och ny teknik för att hjälpa fler personer att hitta hem.

Blok har utvecklat en ny algoritm för att effektivt kunna värdera bostäder digitalt baserat på data och statistik. Vår bostadsvärdering baserar sig på faktiska priser av liknande bostäder som sålts i ditt närområde.

Om din bostad har en redo köpare ser du det direkt på resultatsidan. Om din bostad för tillfället inte skulla ha en redo köpare ser du endast din värdering. Lämnar du ditt telefonnummer kontaktar vi dig med mer information.

Om du funderar på att sälja din lägenhet och är intresserad av att gå vidare kan du lämna din kontaktinformation i slutet av värderingsflödet. Att lämna denna information binder dig inte till någonting. En av våra specialister kontaktar dig då för bakgrundsinfo. Vi informerar sedan den aktiva köparen vars kriterier ditt hem uppfyller. Efter det kommer vi överens om en privat visning. Om köparen är villig att lägga ett bud efter visningen beställer vi alla nödvändiga dokument och förbereder allting inför köpslutet. Vid denna tidpunkt kommer du också att få en updaterad prisuppskattning av mäklaren, som tar hänsyn till all för bostaden relevant information. Om en överenskommelse nås i förhandlingarna gällande pris och övriga villkor arrangerar en av våra mäklare köpslutet.

Vi tar inte ut någon avgift för dig som säljare. De potentiella köparna har signerat ett köpuppdrag med oss vilket betyder att de betalar arvodet.

Prisuppskattningen i värderingsverktyget är preliminär och baseras på liknande försäljningar i ditt närområde. En av våra analytiker uppdaterar manuellt denna värdering och tar då i beaktning alla för din bostad relevanta faktorer. Det faktiska slutpriset är ett resultat av förhandlingen mellan dig som säljare och köparen.

3 000+
sålda hem i Norden
5 300 000 000
kr värde förmedlade hem i norden
4,8 ★
betyg hittamäklare