Layout > Hero Image > FAQ

FAQ

Här får du svar på de vanligaste frågorna kring Blok.

Lämna en kontaktförfrågan

Blok Scout

Med Bloks tjänst Scout kan du hitta bostadsrätter utanför den offentliga marknaden. Berätta hur du vill bo och vi och vår teknologi söker upp det åt dig – och hjälper dig köpa bostaden. Tjänsten är för närvarande aktiv i Stockholm och söker bland över bostadsrätter. Med Blok gäller alltid ingen affär — ingen kostnad.

Vi söker efter bostäder primärt på två sätt. Vi använder oss av en omfattande och unik databas. Bland dessa bostäder väljer vi med algoritmer ut de hem som bäst passar dina kriterier och tar kontakt med ägarna. Ett andra sätt vi hittar bostäder är genom vårt digitala värderingsverktyg som används av tusentals svenskar månatligen. Utöver detta tar vissa ägare direkt kontakt med oss och erbjuder sin bostad diskret till salu via Blok Scout.

Du är inte bunden att köpa bostaden vi hittat åt dig. Då vi funnit en lämplig bostad kontaktar vi dig och erbjuder dig en möjlighet att få mer information och att gå vidare till en visning. Detta binder dig inte till något. Ifall du är intresserad av att köpa bostaden kan du välja att gå vidare och lägga ett bud.

Att skapa ett köpuppdrag och söka efter en bostad via tjänsten är kostnadsfritt. Du betalar endast ifall du köper en bostad via Blok Scout. Arvodet är 1,95% av bostadens slutgiltiga pris (minimiarvode 40 000 kr).

Ja, genom att kontakta [email protected] och be våra specialister lägga till din bostad i tjänsten. Att kontakta oss binder dig naturligtvis inte till att sälja bostaden.

Vi skickar ett e-postmeddelande till dig som innehåller mer information om bostaden vi hittat. Vill du gå vidare och boka en visning kan du svara på meddelandet med lämpliga tider.

Ifall du tackar nej till bostaden som erbjuds dig och senare köper samma bostad då den är till salu offentligt på den öppna marknaden, via Blok eller någon annan aktör, så tar vi naturligtvis inget arvode för det.

Du kan avsluta köpuppdraget när som helst utan någon specifik orsak. Att avsluta kontraktet är kostnadsfritt. Som alltid med Blok: ingen affär – ingen kostnad.

Du tävlar inte om samma bostad med andra kunder. Ifall bostaden vi har hittat uppfyller kriterierna för flera köpuppdrag erbjuds bostaden kronologiskt först till den som först skapat sitt köpuppdrag. Ifall denna inte är villig att lägga ett bud på bostaden erbjuds bostaden naturligtvis till nästa person i kö.

Om Blok

Blok kombinerar professionella fastighetsmäklare och ny teknik – för att hjälpa fler personer att hitta hem.

I Sverige finns Blok idag i Stockholm. Vi kommer fortsätta att etablera oss i Sveriges större städer. Blok gjorde entré som en alternativ, digital fastighetsmäklartjänst på den finska marknaden 2017. Sedan dess har vi förmedlat över 2 500 bostäder i Norden.

Tyvärr ägnar vi oss inte åt hyresförmedling för tillfället.

Bostadsförsäljning öppna marknaden

Vi gör alla förberedelser inför bostadsförsäljningen. Vi ordnar fotograferingen, visningen och beställer de nödvändiga dokumenten. Vi skapar attraktiva annonser och marknadsför din bostad effektivt mot rätt målgrupper. Vi stöder både köparen och säljaren genom hela försäljningsprocessen och svarar alltid på frågor per telefon eller via chatten. När det är dags för bostadsaffären gör vi upp kontraktet/överlåtelseavtalet och går noggrant igenom hur man bör förbereda sig inför köpslutet.

Vi ger dig en tydlig prisbild av vad det kommer att kosta när du säljer via Blok. Vårt arvode är alltid 0,95 % (min 40 000 kr och max 80 000 kr) när du säljer på öppna marknaden. Ingen försäljning = ingen kostnad.

Vi säljer idag lägenheter, radhus, parhus och kedjehus som ägs i form av bostadsrätt.

Du tvingas aldrig till någonting med Blok. Du kan när som helst välja att lämna, oavsett var i processen du är. Det kostar givetvis ingenting.

För oss är säkerheten väldigt viktig. Mobilt BankID är ett enkelt och smidigt sätt att verifiera att det är just du som kopplar upp dig mot oss.

Pre-Sale innebär att säljaren av lägenheten själv söker nytt och vill testa allmänhetens intresse för bostaden. Är du intresserad av pre-sale antingen som säljare eller köpare? Kontakta oss berättar vi mer om möjligheterna.

Utöver bredare spekulantregister använder vi oss av de senaste digitala och sociala annonseringsverktygen som engagerar de troligaste köparna av din bostad och exponerar den i de populäraste kanalerna.

Vår bostadsvärdering är baserad på genomförda transaktioner i ditt närområde, vilket betyder att priset är avsett att ge en uppskattning av bostadens marknadsvärde.

Vad är din bostad värd?

chart
+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

Se vanliga frågor och svar