Layout > Hero Image > FAQ

FAQ

Här får du svar på de vanligaste frågorna kring Blok.

Bli uppringd

Företaget

Blok är en fastighetsmäklare för framtidens bostadsmarknad. Genom ny teknik kan vi erbjuda en bättre mäklartjänst till ett lägre arvode. Bostadsaffärer som de borde vara helt enkelt. Vi är en registrerad fastighetsmäklare och har samma skyldigheter och ansvar som konventionella mäklare.

I Sverige finns Blok idag i Stockholm och i Göteborg. Vi lanserar snart i Västerås. Vi kommer fortsätta att etablera oss i Sveriges större städer. Blok gjorde entré som en alternativ, digital fastighetsmäklartjänst på den finska marknaden 2017. Sedan dess har vi förmedlat över 2 000 bostäder till ett samlat värde av över 3,7 miljarder kronor och finns idag i 34 finska städer.

Blok Sverige har idag tre registrerade fastighetsmäklare i vårt kundtjänstteam. Alla kunder tilldelas en personlig registrerad fastighetsmäklare som sköter kundens uppdrag.

Tyvärr ägnar vi oss inte åt hyresförmedling för tillfället.

Bostadsförsäljning och köp

Vi gör alla förberedelser inför bostadsförsäljningen. Vi ordnar fotograferingen, visningen och beställer de nödvändiga dokumenten. Vi skapar attraktiva annonser och marknadsför din bostad effektivt mot rätt målgrupper. Vi stöder både köparen och säljaren genom hela försäljningsprocessen och svarar alltid på frågor per telefon eller via chatten. När det är dags för bostadsaffären gör vi upp kontraktet/överlåtelseavtalet och går noggrant igenom hur man bör förbereda sig inför köpslutet.

Vi ger dig en tydlig prisbild av vad det kommer att kosta när du säljer via Blok. Vårt arvode är alltid 0,95% (min 25 000 kr och max 45 000 kr). Ingen försäljning = ingen kostnad.

Vi har effektiviserat hela mäklarmodellen genom ny teknik och nya arbetssätt både för mäklare och administrativ personal. Vi jobbar som ett team med olika spetskompetenser. Det gör att vi blir mer effektiva och kan erbjuda ett bättre arvode. Vi slänger inte bort pengar på tryckt material som nästintill alltid hamnar i papperskorgen. Och med hjälp av AI kan vi automatisera och effektivisera vilket frigör tid vi istället kan lägga på att ge dig ännu bättre service. Kort sagt väljer vi digitala lösningar som är bättre för upplevelsen, miljön och din plånbok.

Blok gjorde 2019 en analys av slutpriserna i Finland och låg då i snitt 1% högre jämfört med andra mäklare för jämförbara listningar. Professionella mäklare med lokal kunskap i kombination med den senaste tekniken är vad som ligger bakom vår framgång.

Vi säljer idag lägenheter, radhus, parhus och kedjehus som ägs i form av bostadsrätt.

Du tvingas aldrig till någonting med Blok. Du kan när som helst välja att lämna plattformen, oavsett var i processen du är. Det kostar givetvis ingenting om du väljer att lämna.

För oss är säkerheten väldigt viktig. Mobilt BankID är ett enkelt och smidigt sätt att verifiera att det är just du som kopplar upp dig mot oss.

Pre-Sale innebär att säljaren av lägenheten själv söker nytt och vill testa allmänhetens intresse för bostaden. Är du intresserad av pre-sale antingen som säljare eller köpare? Kontakta oss berättar vi mer om möjligheterna.

När du säljer din bostad med Blok kommer du få ett säljteam bestående av en mäklare, säljsupport, marknadsföringsspecialist och analytiker. Uppdelningen i säljteamet gör det möjligt för mäklaren att vara tillgänglig mot dig som säljare och mot potentiella köpare. Säljsupport sköter det administrativa arbetet under hela säljresan och håller dig uppdaterad med de praktiska bitarna.

Utöver bredare spekulantregister använder vi oss av de senaste digitala och sociala annonseringsverktygen som engagerar de troligaste köparna av din bostad och exponerar den i de populäraste kanalerna. De kanaler vi använder är Facebook, Instagram och Hemnet.

Vår bostadsvärdering är baserad på genomförda transaktioner, vilket betyder att priset är avsett att ge en uppskattning av bostadens marknadsvärde.

Vad är din bostad värd?

chart
+2%

Värdera din bostad och följ värdeutvecklingen med prisbevakaren.

Något du saknar svar på?

Be vårt mäklarteam kontakta dig.

Se vanliga frågor och svar