Intervju med Bloks Ludvig Hjalmarsson

Han har jobbat på både Uber och H&M, och drivs av att ta den svenska bostadsmarknaden in i den digitala åldern. Vi satte oss ner med vår svenska landschef Ludvig Hjalmarsson för att prata om Sverigelanseringen av Blok. Och så avslöjar han Stockholms bästa område.

Hej Ludvig och välkommen till Blok! Hur kommer det sig att du hamnade på Blok?

Hej! Tack så mycket, jag är riktigt taggad att vara här! Jag hade faktiskt själv funderat på hur bostadsförsäljningar kunde bli mer effektiva, så när jag fick kontakt med Rudi (vår grundare) och hörde mer om Blok och vilken utmaning som bolaget försökte att lösa var jag såld. Jag blev riktigt inspirerad av vad företaget hade gjort i Finland och kände direkt att jag gärna ville vara med och ta företaget in på den svenska marknaden.

Nu har Blok lanserats i Stockholm, vad ser du mest fram emot det kommande året?

Att få vara med och bygga en organisation av duktiga mäklare som ska hjälpa våra kunder genom deras livs största affärer.

Vad inspirerar dig mest i ditt arbete?

Grymma kollegor, alltså kollegor som är duktiga på det de gör och gärna delar med sig. Och det finns gott om dem här på Blok!

Hur tror du att den svenska bostadsmarknaden bemöter Blok?

Hittills har vi fått väldigt bra respons, vilket är kul! Vi har skapat en produkt som löser de problem som finns på bostadsmarknaden idag, vilket framför allt är att säljprocessen är kvar på 90-talet. Rent konkret genom effektivisering och digitalisering. Vi har hittat en modell som förenklar köp- och säljprocessen samtidigt som det blir billigare för våra kunder. Så självklart blir många nyfikna på det vi gör.

Vad är ditt favoritbostadsområde i Stockholm? Varför?

Det är en bra fråga, alla områden har sin charm. Men jag måste nog välja området runt Mariaberget eftersom jag själv bor där. Kombinationen av det gamla Stockholm, caféer och restauranger är fantastisk.

Vad gör du när du inte jobbar?

Mitt största intresse utanför jobbet är att resa! I år har jag besökt Italien tre gånger, Tjeckien två gånger, Nederländerna, Spanien och Ryssland. Jag älskar dessutom skidåkning och tillbringar minst en vecka per år i Alperna. 

Om du inte skulle bo i Stockholm, var skulle du då vilja bo?

Helsingfors och jobba på Bloks huvudkontor! Skulle jag behöva stanna i Sverige skulle jag gärna bo i Göteborg, jag har bott där tidigare och gillar verkligen staden. Utanför Norden skulle jag gärna flytta tillbaka till Barcelona. Det är en stad som har det mesta, framför allt fantastisk mat!

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen