Allt du behöver veta när du köper bostad

Vi har samlat ett par vanliga frågor och svar kring att köpa bostad. Läs vidare för vad du behöver veta när du köper inklusive om du bör köpa eller sälja först, hur det fungerar med lånelöfte och varför det är viktigt att granska föreningens årsredovisning.

Intervju med Bloks Kundtjänstchef Johannes Westergård

När han blev kontaktad av Blok såg fastighetsmäklaren Johannes Westergård chansen att göra något han drömt om – att förändra branschen i grunden. Vi tog en pratstund om hans jobb och får veta vad han tycker är det viktigaste i ett hem.

Så har Covid-19 påverkat bostadsrättspriserna

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter i Stockholms centrala delar ökade med +1% under mars. På tre månaders sikt så har priserna stigit med +3% och under det senaste året med +9%. 

Möt Calle Wikner på Stockholms Bränneri

Inom 24 timmar var de första 1000 flaskorna sålda. Idag finns deras gin representerad på många av Stockholms bästa barer och restauranger. Vi besökte Calle Wikner på Folkungagatan 136 i Stockholm för att få veta mer om Stockholms första innerstadsgin.

Bar Agrikultur en av Bloks Södermalmsfavoriter

Ända sedan Bar Agrikultur öppnade vid Nytorget har det varit en favorit för oss på Blok. Vi intervjuade grundaren och kocken Joel Åhlin. Läs mer om hans bakgrund, vad han gör när han inte jobbar och vad som är det bästa med området.

Adam/Albin en av Johannes pärlor i Vasastan

Om det är någon som kan Vasastans pärlor så är det vår mäklare Johannes. En av hans restaurangfavoriter är Adam/Albin. Vi intervjuade deras namnkunniga chefsommelier Sören Polonius om drömbostaden och restaurangens Covid-19 respons.

Tyge & Sessil en av Hampus favoriter på Östermalm

Vår mäklare Hampus kan Östermalm. En favorit är vincaféet Tyge & Sessil. Vi intervjuade deras chefsommelier Maximilian Mellfors för att veta mer om bakgrunden till stället, vad han gillar att göra när han inte jobbar och drömlägenheten.

Intervju med Bloks Hampus Forsberg

Fastighetsmäklaren Hampus Forsberg är ivrig över att förändra branschen som fastnat i 90-talet. På Blok jobbar Hampus som Growth Manager och har främst fokus på nykundsbearbetning. Vi satte oss ner med Hampus för att prata om hans jobb och bland annat hur hans drömlägenhet skulle se ut.

Så kan du höja värdet på lägenheten

Vi mäklare får ofta frågan om hur man höjer värdet på sin lägenhet inför försäljning. Som marknaden ser ut just nu rekommenderar vi inte att göra några större renoveringar inför en försäljning. Däremot finns det saker att göra för att öka chanserna att få bra betalt, med relativt små medel.

Kampen om rikets dyraste bostadsområde har ny ledare - här får du betala mest för din bostad

Svensk Mäklarstatistik har kommit ut med färsk bostadsstatistik. Fastighetsförmedlarna Blok har jämfört bostadsrätters prisutveckling i olika stadsdelar i Stockholm det senaste året.