Hitta din drömbostad bland Stockholms samtliga 454 538 bostadsrätter

Med Bloks nya tjänst Scout får du för första gången tillgång till bostäder som kanske aldrig, eller väldigt sällan, kommer ut på den publika marknaden.

Bostadspriser i december och hela 2020

Efter ökande bostadspriser under hela hösten såg vi en avstannad utveckling i december. Totalt steg dock priserna på bostadsrätter med 7% under 2020.

Intervju med A house eventkreatör Franco Dusant

Det händer saker i den brutalistiska grå byggnaden på Östermalmsgatan. Sedan arkitekturskolan lämnade lokalerna 2015 har A house steg för steg växt in i betonghuset.

Allt du behöver veta när du köper bostad

Vi har samlat ett par vanliga frågor och svar kring att köpa bostad. Läs vidare för vad du behöver veta när du köper inklusive om du bör köpa eller sälja först, hur det fungerar med lånelöfte och varför det är viktigt att granska föreningens årsredovisning.

Intervju med inredningsstylisten Saša Antić

Vi tog en kaffe med inredningsstylisten och set designern Saša Antić för att veta mer om honom, hur hans drömlägenhet ser ut och vilka hans bästa tips är för lägenhetsstyling.

Intervju med Bloks Kundtjänstchef Johannes Westergård

När han blev kontaktad av Blok såg fastighetsmäklaren Johannes Westergård chansen att göra något han drömt om – att förändra branschen i grunden. Vi tog en pratstund om hans jobb och får veta vad han tycker är det viktigaste i ett hem.

Intervju med arkitekten och konstnären Ida Katrine Friis Tinning

Vi har intervjuat arkitekten och konstnären Ida Katrine Friis Tinning från arkitektbyrån Marge. Läs mer om vad hållbar arkitektur och hållbar inredning betyder för henne.

Intervju med inredningsstylisten Jenny Martinsson

Vi har intervjuat inredningsstylisten och bloggaren Jenny Martinsson. Läs mer om hur man bör styla sin lägenhet inför försäljning och vilka hennes bästa tips är för hållbar inredning.

Intervju med vår nya svenska marknadschef Karin Hamberg Stén

Bloks nya svenska marknadschef Karin Hamberg Stén vill att det ska vara en ångestfri och rolig upplevelse att sälja sitt hem. Läs mer om vem hon är och hennes vision för Blok.

Ny ledare i kampen om Sveriges dyraste bostadsrättsområde

Vi har återigen jämfört prisutvecklingen för bostadsrätter i centrala Stockholm under de senaste tolv månaderna. Läs mer om hur priserna utvecklats i ditt område.

Så fungerar vår bostadsvärdering

Många har varit intresserade av att veta mer om hur vårt digitala verktyg fungerar och vad våra bostadsvärderingar baserar sig på. Här är svaren på de vanligaste frågorna.

Blok X Stadsmissionen

På grund av Covid-19 har vi som samhälle många tuffa veckor och månader framför oss. Vi på Blok vill belysa vikten av att hjälpa de som är extra utsatta i dessa tider.

Så har Covid-19 påverkat bostadsrättspriserna

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter i Stockholms centrala delar ökade med +1% under mars. På tre månaders sikt så har priserna stigit med +3% och under det senaste året med +9%. 

Intervju med konstskribenten och producenten Jesper Dahl

Vi har intervjuat konstskribenten, producenten och digitala strategen Jesper Dahl. Här delar han hur hans konstintresse startade och vilka hans bästa tips är för att kurera och inreda med konst.

Möt Calle Wikner på Stockholms Bränneri

Inom 24 timmar var de första 1000 flaskorna sålda. Idag finns deras gin representerad på många av Stockholms bästa barer och restauranger. Vi besökte Calle Wikner på Folkungagatan 136 i Stockholm för att få veta mer om Stockholms första innerstadsgin.

Bar Agrikultur en av Bloks Södermalmsfavoriter

Ända sedan Bar Agrikultur öppnade vid Nytorget har det varit en favorit för oss på Blok. Vi intervjuade grundaren och kocken Joel Åhlin. Läs mer om hans bakgrund, vad han gör när han inte jobbar och vad som är det bästa med området.

Adam/Albin en av Johannes pärlor i Vasastan

Om det är någon som kan Vasastans pärlor så är det vår mäklare Johannes. En av hans restaurangfavoriter är Adam/Albin. Vi intervjuade deras namnkunniga chefsommelier Sören Polonius om drömbostaden och restaurangens Covid-19 respons.

Tyge & Sessil en av Hampus favoriter på Östermalm

Vår mäklare Hampus kan Östermalm. En favorit är vincaféet Tyge & Sessil. Vi intervjuade deras chefsommelier Maximilian Mellfors för att veta mer om bakgrunden till stället, vad han gillar att göra när han inte jobbar och drömlägenheten.

Uppdaterade visningar med anledning av Covid-19

Vi på Blok uppdaterar nu vårt sätt att göra visningar, och på grund av Covid-19 vill vi dessutom uppmärksamma alla att vara extra försiktiga.

Intervju med Bloks Hampus Forsberg

Fastighetsmäklaren Hampus Forsberg är ivrig över att förändra branschen som fastnat i 90-talet. På Blok jobbar Hampus som Growth Manager och har främst fokus på nykundsbearbetning. Vi satte oss ner med Hampus för att prata om hans jobb och bland annat hur hans drömlägenhet skulle se ut.

Så kan du höja värdet på lägenheten

Vi mäklare får ofta frågan om hur man höjer värdet på sin lägenhet inför försäljning. Som marknaden ser ut just nu rekommenderar vi inte att göra några större renoveringar inför en försäljning. Däremot finns det saker att göra för att öka chanserna att få bra betalt, med relativt små medel.

Säljaren Sofia: “Mitt samlade intryck är succé”

Endast en vecka tog det för Arkadvägen 14 att bli såld. En 37 kvadratmeter stor etta som gick för ett pris som inte uppnåtts i det området sedan bostadskrisen 2017.

Kampen om rikets dyraste bostadsområde har ny ledare - här får du betala mest för din bostad

Svensk Mäklarstatistik har kommit ut med färsk bostadsstatistik. Fastighetsförmedlarna Blok har jämfört bostadsrätters prisutveckling i olika stadsdelar i Stockholm det senaste året.

Intervju med Bloks Ludvig Hjalmarsson

Han har jobbat på både Uber och H&M, och drivs av att ta den svenska bostadsmarknaden in i den digitala åldern. Vi satte oss ner med vår svenska landschef Ludvig Hjalmarsson för att prata om Sverigelanseringen av Blok.