Kampen om rikets dyraste bostadsområde har ny ledare - här får du betala mest för din bostad

Svensk Mäklarstatistik har kommit ut med färsk bostadsstatistik. Fastighetsförmedlarna Blok har jämfört bostadsrätters prisutveckling i olika stadsdelar i Stockholm det senaste året.

Under hösten klev Östermalm upp på topp och stärker nu ytterligare sin position med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 98 716 kronor. Det innebär nästan samma nivåer som toppnoteringarna från 2017. De dyraste kvadratmeterpriserna i Stockholm hittar man i Vasastan-Norrmalm och på just Östermalm. Vasastan-Norrmalm, som har ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 97 186 kronor ligger därmed inte långt efter.

Stockholm som kommun har även sett en stadig uppgång. 3-månaders rapporten visar på en prisuppgång på 3,4% och ser man till helåret så har priserna ökat med +4.0%. Det kan jämföras med landets genomsnittliga ökning som är på 3,8%.

Det är spännande att följa marknaden och den positiva trend som råder nu på marknaden. I flera stadsdelar har man kunnat återhämta nedgången som började i slutet på 2017.

Ifall du vill ha mer information och ta reda på hur priserna i din stadsdel har förändrats, kolla in Svensk Mäklarstatistiks sidor.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen