Intervju med vår nya svenska marknadschef Karin Hamberg Stén

Vår nya svenska marknadschef Karin Hamberg Stén vill att det ska vara en ångestfri och rolig upplevelse att sälja sitt hem. Läs mer om vem hon är och hennes vision för Blok.

Hej Karin! Hur hittade du till Blok?

- Jag funderade på att sälja min lägenhet på Söder men det kändes som att affären alltid skedde på mäklarens villkor istället för säljarens. När jag började leta alternativ hittade jag Blok! Några dagar senare såg jag en annons på LinkedIn att Blok sökte en marknadschef. Jag hade egentligen ingen plan på att byta jobb—jag hade ju fullt upp med att leta efter ett nytt hem—men blev nyfiken och hörde av mig. Men under intervjuprocessen i mötena med både ledningsteamet och investerarna började alla idéer dyka upp och uppta mina tankar. Insåg att Blok var det nya hemmet jag sökte, så jag bytte jobb istället för bostad.  

Var jobbade du innan Blok?

- På Tipser, en e-handelslösning för publicister, som Head of Growth. Därifrån tar jag verkligen med mig psykologin kring köpbeslut—hur kan vi hjälpa människor när de ska fatta ett av sina livs viktigaste beslut? Vilka känslor styr? Vad behöver man? Även hur viktig organisationskulturen är när startups växer.  

Var kommer du ifrån?

- Jag är uppvuxen i Nacka och Hongkong. Dels i villa och dels i en lägenhet på 27:e våningen. Men jag har flyttat mycket även under mitt vuxna liv, tycker om miljöombyte. Jag har bott i sammanlagt sjutton olika hem i fem olika länder. Men nu ser jag fram emot att stanna i Stockholm ett tag. Jag har förälskat mig i staden igen.

Hur kom du in på Growth?

- Jag dras nog till snabbrörliga miljöer, mindre bolag och startups. Och growth är en naturlig del av att starta på ett start-up som blir ett scale-up. Allt handlar om tillväxt. Man måste fatta snabba beslut och saker förändras hela tiden. Jag har ganska lite tålamod så tycker det är skönt när saker händer snabbt och det finns möjlighet att testa saker. 

Är det därför du skrivit en roman? :)

- Det är för att öva upp mitt tålamod! För två år sedan gav jag mig själv en månad att skriva denna roman. Det tog inte en månad. Så förra året tog jag tjänstledigt för att fokusera på kreativt skrivande. Tror romanen är klar, fast man blir kanske aldrig klar? Men jag verkligen lärt mig mycket om kreativa processer, tålamod och målfokus. Det brukar också vara mitt råd till entreprenörer jag träffar. Att ha tålamod. För gud vad saker tar längre tid än vad man alltid vill! Allt rör sig både jättesnabbt - så snabbt att man knappt hinner se sina mål för nya finns alltid längre fram—och samtidigt otroligt långsamt. Så man kanske behöver både tålamod och lite otålighet.

Vad är din vision för Blok?

- Det finns så mycket utrymme för förbättringar och innovation inom fastighetsbranschen. Eftersom att vi i grunden är ett techbolag—inte en traditionell mäklarfirma—tror jag Blok kommer kunna leda dessa förändringar. Jag vill att det ska vara en ångestfri och rolig upplevelse att sälja sitt hem. Att flytta i sig är väldigt påfrestande för människan, lägg på stora ekonomiska beslut till det. Jag vill göra denna process så enkel, trygg och rolig som möjligt för alla som flyttar.

Vad ser du mest fram emot detta år med Blok?

- Många saker! Att vara med och bygga upp Blok i Sverige och låta produkten hela tiden utvecklas. Vara lyhörd och anpassa sig snabbt. Resan, utvecklingen och att vara med och förändra branschen i grunden. Att komma in på en ny marknad men med en annan bakgrund och andra perspektiv tror jag gör att man ser saker på ett annat sätt. Vad kan man då göra och vilka förändringar kan ske? Kortfattat—ser fram emot hjälpa många människor hitta hem!

Hur skulle du beskriva din drömlägenhet?

- Stuckatur, burspråk och så högt i tak att det blir jobbigt att hitta en stege när taklamporna ska bytas ut. Gärna byggd tidigt 1900-tal. Ett hem med en historia. Jag tänker att det finns två olika typer av lägenheter. En typ som är som en tom canvas, där du målar och placerar saker och lägenheten blir otrolig. Och en annan lägenhetstyp där du kan ställa in vad som helst, måla hur som helst, och det ser ändå otroligt ut. Nu har jag haft en liten låda. Det har varit intressant att följa hur den kunde förvandlas med inredning, färg och belysning. Men nu hade det varit kul att se vad som går att göra med en lägenhet som i sig är ett konstverk. Och gärna ha utblick över hustak! Och ligga på Södermalm. Eller i Paris.

Har du några favoritställen på Söder?

- Jag har en park jag egentligen inte vill berätta om, Simmeparken. Den ligger precis där jag bor idag i Skanstull ovanför Årstaviken bakom Eriksdalshallen. Ovanför alla kolonilotter. Det är nära till bad och inte så mycket folk och omgiven av lummiga trädgårdar.

Vad gör du för att koppla av?

- Jag läser mycket. Skriver såklart även om jag nu tagit en tillfällig paus. Yogar, badar i havet, bastar och simmar. Allt med vatten! Kom på det faktiskt viktigaste i min drömlägenhet—badkar! Helst ett badkar i ett helt eget rum, tillverkat i trä och omgivet av massa växter.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen