Hitta din drömbostad bland Stockholms samtliga 454 538 bostadsrätter

Med Bloks nya tjänst Scout får du för första gången tillgång till bostäder som kanske aldrig, eller väldigt sällan, kommer ut på den publika marknaden. Berätta hur du vill bo och Scout söker bland Stockholms samtliga 454 538 bostadsrätter för att intelligent matcha köpare och säljare. När du väl hittat din drömbostad hjälper Bloks fastighetsmäklare dig naturligtvis även att köpa den. 

Scout täcker därmed nästan nästan alla bostadsrätter som existerar i Stockholm – inte begränsat till bostäder som traditionella mäklare lägger ut som kommande.

Blok Scout vänder med andra ord upp och ner på bostadsmarknaden genom att ge köparna tyglarna. 

För dig som köpare

Ett bättre sätt att göra en av sitt livs största affärer. Det handlar inte bara om mycket pengar utan även om en plats där du ska leva och en plats som ska få dig att må bra. Scout som tjänst är byggd för att hjälpa människor hitta helt rätt hem. Valet av var du ska bo bör inte vara beroende av om att någon annan råkar lägga ut sin bostad till försäljning samtidigt. Det kan hända att du hittar något som är perfekt men chansen är liten och det innefattar oftast kompromisser. 

Att köpa en bostad kräver traditionellt fortfarande mycket tid och energi från dig som köpare. Du måste hålla koll på bostadsannonser, besöka bostadsvisningar och ta del i budgivningar. Med Scout slipper du springa på för många visningar och vara med i stressiga budgivningar – eller bli snuvad på en drömbostad av en mäklare som tar emot riktade bud och säljer den innan du ens har hunnit lägga ett. 

Blok Scout vänder på processen. Du som köpare berättar vilken typ av lägenhet du vill ha och Scout söker upp en sådan och hjälper dig att köpa den. Med Scout tar du som köpare större kontroll av ditt öde och är proaktiv i sökandet. Man får vara kräsen när det kommer till sitt hem!

För dig som säljare

Det är ett stort steg att gå från att vara öppen för att sälja sitt hem till rätt pris — till att faktiskt kontakta en fastighetsmäklare och lägga tid och pengar, för att lägga ut den till försäljning. De allra flesta är öppna för att flytta. Med Scout kan du som säljare få ett drömbud utan att lägga ner tid eller pengar på det. 

För dig som ägare av lägenheten erbjuder tjänsten ett fördelaktigt sätt att sälja bostadsrätten eftersom köparen betalar mäklararvodet. Vissa bostadsägare kan ha funderat på försäljning under en längre tid, men att lägga ut hemmet till salu har känts besvärligt och arbetsintensivt. Nu omvänds rollerna och köparna tar initiativet.

En intelligentare bostadsmarknad

Blok startades 2017 i Helsingfors med visionen att hjälpa våra kunder hitta hem genom kombinationen professionella mäklare och innovativ teknik och med lanseringen av Scout tar vi ytterligare ett stort steg i den riktningen. Idag har Blok över 35 anställda i Stockholm och Helsingfors och har förmedlat fler än 2200 hem till ett samlat värde av över fem miljarder kronor.

Scout tar de traditionella mäklaruppdragen in i en digital och intelligentare era. Utöver omatchad skala där Stockholms samtliga bostadsrätter täcks inkluderar tjänsten algoritmer för smart matchning. 

Scout är öppen för alla. Ett steg mot en digitalare bostadsmarknad med kunden i fokus.

“Idén till tjänsten fick vi åter igen från våra egna erfarenheter från bostadsmarknaden då vi sökt efter bostäder till oss själva. Bostäder som matchar de vi sökt har antingen kommit på marknaden ytterst sällan eller så har de sålts så snabbt att vi inte hunnit med i budgivningen. Vi tror att fler lägenheter kunde vara till salu ifall bara rätt pris och köpare kan hittas.” säger Rudi Skogman, grundare och VD för Blok.

Vi tror att framtidens bostadsmarknad gradvis förflyttar sig från annonsbaserade passiva marknadsplatser mot intelligenta marknadsplatser som på basis av data och teknik matchar köpare och säljare. 

Vi ser även detta som ett led i att öka rörligheten på bostadsmarknaden – något som i storstadsregionerna är eftersträvansvärt och har flera positiva effekter. 

Blok Scout har nu lanserats och du kan själv hitta din drömbostad genom att klicka här.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen