Karin Hamberg blir ny VD för Blok Sverige

Efter att Ludvig Hjalmarsson gått vidare mot nya utmaningar tar den tidigare marknadschefen Karin Hamberg över rollen som VD.

Karin Hamberg blir ny VD för Blok i Sverige

I juni 2020 kom Karin in som marknadschef efter att tidigare ha jobbat som Head of Growth på techbolaget Tipser. Hon kom i kontakt med Blok då hon letade efter alternativ till traditionella mäklare inför att hon skulle sälja sin lägenhet. Det hon fann var Blok och en stort potential för förbättringar och innovation inom fastighetsbranschen, vilket gjorde henne intresserad. Hennes målbild var redan då att Blok ska ligga i framkant och leda de förändringar som behövs i branschen; att sälj- och köpprocessen ska vara så enkel, trygg och bra som möjligt.

Idag, sex månader senare, är Karins vision för 2021 solklar

“Vi är fortfarande väldigt unga i en väldigt gammal bransch. Nästa år, 2021, tar vi ett större ägandeskap över hur bostäder köp och säljs. Det finns så mycket data kring bostäder och bostadsaffärer, men data i sig är ingenting värt om den inte används på rätt sätt. Jag vill se till att vi är ledande i att använda teknologi och data på rätt sätt—för att förbättra det som faktiskt behövs förbättras, använda den för att hjälpa människor fatta bättre beslut, och framförallt för att hjälpa fler människor hitta rätt hem!" säger Karin.

Förutom hur teknologin och data nyttjas så finns det en till stor skillnad mot hur traditionella mäklare jobbar:

“Istället för att du ska lägga hela affären i händerna på en enda person är Blok en tjänst med ett helt team av experter där alla jobbar med att optimera varje del din bostadsaffär—oavsett om ditt mål är att sälja eller köpa ett hem.”

Karin tar över stafettpinnen i en expansiv fas där det händer mycket på Blok. Rudi, Global VD och medgrundare, känner att valet var helt rätt:

“Jag har haft starkt förtroende på Karin och hennes kunskaper sen första intervjun med henne. Jag är väldigt glad att vi har kunnat ge henne den här möjligheten och att hon tagit sig an den utmaningen. Jag tror verkligen att det kommer att leda till bra förändringar i hur vi gör saker i Sverige både på kort och långt sikt. Jag, resterande medgrundare och styrelsen står alla 100% bakom Karin. Vi tror verkligen att Blok Sverige kommer att bli stort under hennes ledarskap.”

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen