Bar Agrikultur en av Bloks Södermalmsfavoriter

Ända sedan Bar Agrikultur öppnade vid Nytorget har det varit en favorit för oss på Blok. Vi intervjuade grundaren och kocken Joel Åhlin. Läs mer om hans bakgrund, vad han gör när han inte jobbar och vad som är det bästa med området.

Berätta lite om dig själv och Bar Agrikultur.

- Jag är kock och har varit det hela mitt liv. Har drivit Agrikulturrestaurangerna med Filip Fastén sedan starten för lite över fyra år nu. Under den tiden även blivit pappa till två döttrar, skrivit min första kokbok (Azur), drivit restaurangen på Fabriken Furillen samt gått in i en vegetarisk restaurang start-up (Fafelle) som just nu ligger pausad fram till slutet av sommaren. 

- Bar Agrikultur är min drömrestaurang. Liten, snygg, mysig, trång med mycket hjärta. Maten är alltid god. 

Vad gillar du mest med jobbet?

- Att hela tiden utvecklas av det som sker runtom oss. 

- Att varje dag träffa nya människor som ibland blir bekanta men även nya vänner för livet. Den sociala biten är en väldigt stor del av jobbet. Det är liksom inte bara det som ligger på tallriken utan allt runtom bordet som ska stämma.

Vad gillar du att göra då du inte jobbar?

- Vara med min familj, laga mat hemma och att resa. Reser alltid till ställen för att i första hand upptäcka mat och få inspiration. Nästa resmål när allt är över blir Mexico City.

Hur skulle du beskriva din drömlägenhet?

- Väl tilltagen takhöjd, stora fönster med bra ljus, sköna golv som man kan gå barfota på, badkar, balkong, ordentligt kök och jag hoppas i framtiden att köksfläktar/ventilation kan bli effektivare än vad det är idag. Drömlägenheten behöver inte vara särskilt stor men inte heller trång. 

Vad är det bästa med området och vilka är dina favoritställen?

- People watching och Bar Agrikultur, no lie! Jag längtar verkligen att gå dit. Maten är enkel och god. De små nygrillade spetten, ostbollarna och saltgurkan, ölen i småglasen som håller sig kall och mitt favoritvin från Sicilien som finns på glas nästan jämt. Skulle det vara slut på vinet så blir det en G&T.

Foto: Bar Agrikultur/Niklas Nyman

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen