Tyge & Sessil en av Hampus favoriter på Östermalm

Vår mäklare Hampus kan Östermalm. En favorit är vincaféet Tyge & Sessil. Vi intervjuade deras chefsommelier Maximilian Mellfors för att veta mer om bakgrunden till stället, vad han gillar att göra när han inte jobbar och drömlägenheten.

Hej Maximilian! Berätta om dig själv och Tyge & Sessil.

- Alltid när jag och Niklas Ekstedt kom hem från resor runt om i världen pratade vi om ett och samma typ av ställe, som verkade finnas i alla större städer, vare sig det var i Sydney, London, Köpenhamn, Paris, New York eller Tbilisi men som saknades i Stockholm; en vinbar på en bakgata med oväntat ambitiöst och passionerat utbud, bra priser, enkel men bra mat, generösa öppettider och bra stämning. 

- För drygt tre år sedan fick vi ta över den gamla Bike ID-lokalen på Brahegatan 4 och vi kunde sätta igång att skapa detta! 

- Jag har jobbat med scenkonst tidigare i livet och driver fortfarande operakompaniet Kamraterna och vet hur "snål" man måste vara för att få jobba med hantverk. Därför ville jag att all energi skulle läggas på vinet på Tyge & Sessil; alla möbler och maskiner är begagnande och hela restaurangen är byggd av spillvirke. Men listan är ganska fet med ca 350-400 naturliga viner. 

Vad gillar du mest med jobbet?

- Jag har det väldigt fritt i mitt arbete då jag är Wine Manager för Restaurang Ekstedt och Niklas externa events också och jobbar för att höja dryckesmedvetenheten i stort så friheten är ju extremt härlig. Att jag dessutom får arbeta med de viner och leverantörer som jag väljer själv gör det hela mer kraftfullt. Men det roligaste (och mest utmanande) är ju att få tänka framåt och utveckla verksamheten. 

Vad gillar du att göra då du inte jobbar?

- Min stora passion vid sidan av vin är fotografi. Så förutom att vara med min familj gillar jag att ägna mig åt det. Jag är seglare också (utan båt tyvärr). Att driva Kamraterna är också fantastiskt roligt, även om jag inte stått på scenen själv sedan 2019…

Hur skulle du beskriva din drömlägenhet?

- Högst upp i ett gammalt hus med ateljéfönster och terrass och stort kök! 

Vad är det bästa med området?

- Det bor väldigt mycket smarta människor här. Tvärtom mot vad man kanske har för fördomar om Östermalm så är de allra flesta locals väldigt öppna, intresserade, roliga och finurliga. Oavsett åldersgrupp. Det finns ju såklart en hel del människor här som skulle beskrivas som framgångsrika och jag tror att de egenskaperna är viktigare än man tror för just det.  

Favoritställe i området?

- Schmaltz, A Bar Called Gemma, Ferdinands Vinrum och lite längre bort såklart Savant.

FOTO: Mathias Nordgren; Självporträtt

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen