Intervju med inredningsstylisten Jenny Martinsson

Vi har intervjuat inredningsstylisten och bloggaren Jenny Martinsson. Läs mer om hur man bör styla sin lägenhet inför försäljning och vilka hennes bästa tips är för hållbar inredning.

Hej Jenny! Berätta lite om dig själv. 

- Jag är en kreativ själ som älskar frihet. I arbetslivet och i det jag jobbar med. Därför bestämde jag mig för två år sedan att bara vara min egen chef och frilansa på heltid. Så det gör jag sedan dess, inom inredning främst men också inom marknadsföring som är min bakgrund. Jag bor på Ingarö med min familj men kommer från Borås. Jag älskar att dricka téer och ser fram emot en sommar på segelbåt. 

Vad gillar du mest med jobbet som frilansande stylist och bloggare? 

- Förutom friheten som frilanslivet ger så är det såklart att arbeta med det jag älskar mest. När jag går in för ett jobbprojekt, en styling stor-som-liten eller skriver ett blogginlägg. Då står tiden stilla samtidigt som den flyger iväg. Jag mår som bäst, anar att det är det som är det berömda flowet? Jag kollar aldrig på klockan, eller jo, jag kollar ibland och får panik att den går för fort...sådana arbetsdagar är de bästa, för de känns inte det minsta som arbete. 

Vilka är dina favoritprodukter för inredning just nu?

- Blommor! Sommarblommor is the shit. Och det bästa är att man inte behöver en gigantisk trädgård utan kan (i viss mån) plocka i naturen. Färska blommor adderar liv, färg, form och ett underbart organiskt inslag. Kan inte vara finare, billigare och härligare. Bästa i inredningen under sommaren helt klart. 

Vad gillar du mest med området där du bor?

- Vi bor som sagt på på Ingarö. 30 minuter från Stockholms innerstad. Här är det som en liten idyll på sommaren med några hundra meter till havet. Mysiga grusvägar att cykla på. Många stränder att välja bland och bryggor att bada från. Vi har en stor trädgård där vår 2-åring kan springa fritt och ändå har vi en buss utanför som kan ta oss till storstadslivet på relativt kort tid. I dessa tider med mycket jobb hemma har jag uppskattat vårt hem här på ön ännu mer. 

Vilka är dina bästa stylingtips inför försäljning?

 • Rensa! Ta bort så mycket så det nästan känns obebott, så att de potentiella köparna kan flytta in mentalt. Neutrala färger kan även hjälpa här.

 • Ta bort personliga saker som foton och resminnen med mera.

 • Färska kryddor på köksbänken och färska frukter och grönsaker bidrar till känslan av ett härligt hem. 

 • Snittblommor, färska blommor på bordet i vardagsrummet!

Inredningstrender just nu?

- Hållbart har länge varit en trend men jag tycker nästan vi kan sluta prata om det som en trend. Hållbar inredning är här för att stanna. Färgmässigt fortsätter vi se mer varma färger, beige istället för grått tillsammans med rost, gult, rött och rosa, ja alla varma färger du kan tänka dig. Bubblare som vi sett mycket denna våren är lila, som tillsammans med brunt blir riktigt fint tycker jag. En annan mikrotrend är lekfulla DIY-projekt med fogskum. Jepp, du hörde rätt - det finns en ofarlig variant (dubbelkolla innan du testar själv) och folk fogskummar pallar, vaser och ramar till speglar hej vilt. 

Vilka är din bästa tips kring hållbar inredning?

Tänk efter. Behöver eller vill du ha något, fundera först på följande.

 • Måste jag ha detta? 

 • Finns det att köpa second hand? 

 • Om jag måste köpa nytt, välj de leverantörer som arbetar hållbart i alla led i material, produktion, frakt, med mera.

 • Tänk också på att vårda det du har!

Jennys blogg och portfölj hittar ni här.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

  Nuvarande sida Facebook Twitter

  Senaste blogginläggen