Intervju med Bloks Jonatan Liljebäck

En av Bloks senaste rekryteringar är Jonatan Liljebäck som Head of Talent Acquisition. Läs mer om hans vision för Blok och för mäklaryrket i stort.

Hur hittade du till Blok?

- Jag kom i kontakt med Bloks svenska VD Ludvig Hjalmarsson i början av året via en gemensam vän. Då bodde jag i USA och planerade för fullt för att flytta hem. Taggade igång på iden att rita om kartan i mäklarsverige. Innan Blok drev jag egen mäklarbyrå under namnet USAHEM i Florida. Efter nio år som mäklare och investeringsrådgivare på den amerikanska marknaden var det dags att flytta hem.

Var kommer du ifrån?

- Uppväxt i Jordbro, på Söder och i Hammarby. Stockholmskille med andra ord! Alltid arbetat med relationer och försäljning inom många olika branscher. Har även alltid gillat att effektivisera och förändra arbetssätt. Att få komma in på Blok med visionen om att förändra en hel bransch känns väldigt spännande.

Vad är din vision för Blok?

- Min vision för Blok är att vi skall vara ett självklart val för de som vill sälja eller köpa ett hem, men jag vill också att vi skall vara ett självklart val för mäklaren. Vår teknologi och vårt framtidstänk frigör tid för säljare och köpare såväl som fastighetsmäklare att kunna fokusera på annat än det administrativt tråkiga och rotiga.

Vad ser du mest fram emot detta år med Blok?

- I år ser jag fram emot en snabb men sund tillväxtfas på de marknader vi bestämmer oss för att gå in på. Ser fram emot att träffa mäklare över hela landet och förklara hur vi kan få dem till nya höjder försäljnings- och kvalitetsmässigt.

Hur skulle du beskriva din drömlägenhet?

- Drömlägenheten, heh. Den finns inte i Sverige, den ligger i Miami på 60e våningen. Allt du ser från fönstren är hav och sol. Balkongen är på 200 kvadratmeter och har pool, biljardbord och grillplats. Fönster från golv till tak och betonggolv.

Vad gör du för att koppla av?

- Jag kopplar av när jag spelar fotboll och innebandy med mina två söner och när jag får sitta ned och äta tapas och dricka vin tillsammans med min flickvän. Golfar hellre än bra och försöker vänja mig med att springa i minusgrader!

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen