Blok ökar transparensen på bostadsmarknaden

Av 340 inkomna anmälningar till Fastighetsmäklarinspektionen under januari–maj 2020 handlade mer än en tredjedel, 128 stycken, om lockpriser. 

"Ser man på vad anmälningarna till Fastighetsmäklarinspektionen mot traditionella mäklare oftast kretsar kring är det just lockpriser som ligger långt ifrån ett marknadsmässigt pris och budgivningsprocessen som inte går rätt till. Detta vill vi ändra på och välkomnar FMIs granskning av branschen." kommenterar Ludvig Hjalmarsson, VD för Blok i Sverige.

Värderingar baserade på data och statistik som ligger så nära som möjligt det faktiska marknadsvärdet, transparenta avtal och prissättning och en digital plattform med säkra bud som inkluderar legitimering med BankID är tre fundament för Blok.

Som kund är det är bra att komma ihåg att vissa mäklare tävlar om kunder genom att höja sin egen värdeuppskattning. Höga uppskattningar bör behandlas med försiktighet eftersom det inte är en garanti för att mäklaren faktiskt kommer att sälja lägenheten till detta pris. Det finns kanske ingen statistisk grund för dessa uppskattningar – därför är det alltid värt att be om en mer detaljerad förklaring och motivering bakom värderingen. 

"Ytterligare en situation som kan uppkomma vid försäljning med traditionella mäklarfirmor och den traditionella mäklarmodellen och som vi inte vill sätta en säljare i är följande 'principal agent’-problem: om kunden är tuff i sin prisförhandling med mäklaren riskerar kunden att mäklaren anstränger sig lite mindre, eller på annat sätt missgynnar den säljare som betalar ett lägre pris." fortsätter Ludvig Hjalmarsson. 

Vårt arvode är alltid 0,95% av slutpriset, minimum 25 000 kr och maximalt 45 000 kr. Ingen affär – ingen kostnad. Och du är fri att lämna tjänsten när du vill. Vi är en fullservicemäklare som via ny teknik kan erbjuda en effektivare tjänst.

För att ytterligare stärka kundernas position mäter vi kundnöjdhet efter varje avslutad affär för att kontinuerligt kunna utvärdera vår tjänst och våra mäklare.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen