Automatisk budgivning

Nu kan du optimera din budgivningsprocess med AI. Läs en intervju med vår chefsmäklare Johannes Westergård.

Hej Johannes, vad är automatisk budgivning?

- Autobud är ett tidsbesparande verktyg som skapar utrymme för våra köparkunder. Nu kan man enkelt lägga in sin strategi och låta vår AI sköta budgivningen. Vårt mål är att göra köp av lägenhet enklare och budgivningsprocesser mindre stressiga.

Hur fungerar autobud?

- Våra mäklare ger deltagarna ett inlogg till en egen säker budgivningsplattform. När budgivningen startar gör man följande tre saker: 

  1. Lägger en lägsta nivå.

  2. Fyller i hur mycket man vill höja för varje steg i budgivningen.

  3. Lägger in vad man maximalt vill betala.

- Sen sköter vår AI resten och på ett par minuter eller timmar är budgivningen klar. Det går när som helst att gå in och höja sitt högsta bud. Våra mäklare gör även en avstämning med alla deltagare och därefter meddelas säljaren.

Varför har vi lanserat det?

- Spara tid och minska stress för våra kunder. Vi har märkt att många har svårt att få tiden att gå ihop samtidigt som man bollar heltidsjobb, familjeliv och hobbys. Det här gör processen effektivare och kunden har fortfarande full kontroll på sitt egna deltagande.

Varför har ingen gjort detta tidigare?

- Jag tror det handlar om resurser. Tekniken ligger långt efter idag i det traditionsbundna mäkleriet. Kostnaderna för att bygga sådana här system är normalt höga och processen tidskrävande. Men vi är ett tech-bolag på bostadsmarknaden. Det här är vad vi gör. Vi har med enkla medel kunnat göra många effektiviseringar och fler är på väg.

Vad kan man tänka på när man lägger upp sin budgivningsstrategi?

- När det kommer till val av strategi så skulle jag resonera så här: Om jag har ett lånelöfte nära utgångspriset hade jag lagt in stora höjningar för att visa muskler. Har jag ett lånelöfte långt över utgångspris hade jag lagt lägre höjningar upp till den nivå jag är bekväm med. Kom ihåg, lägg aldrig nivån över vad ditt lånelöfte är godkänt för.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen