Säljaren Sofia: “Mitt samlade intryck är succé”

Endast en vecka tog det för Arkadvägen 14 att bli såld. En 37 kvadratmeter stor etta som gick för ett pris som inte uppnåtts i det området sedan bostadskrisen 2017. Bostadsannonsen fick över 14 000 besök vilket är ett resultat av målgruppsanpassad targeting och ett noggrant arbete med innehållet i sociala medier. På visningarna kom det över 30 besökare och vid budgivningsskedet var det fyra ivriga budgivare som budade via vår plattform.

Säljaren Sofia var väldigt nöjd med försäljningsprocessen. Hon behövde inte vara på plats vid köptillfället. Läs nedan om hennes upplevelse av att sälja sin bostad via Blok.

Har du sålt bostad med traditionella mäklare tidigare?

Nej, har aldrig sålt en bostad tidigare. Enbart köpt bostad. Men jag har haft andra firmor som lämnat offerter för min bostad. 

Hur kom det sig att du valde Blok?

Jag valde Blok mäklare för jag kände att arvodet passade mig mycket bättre då jag säljer en 1 rum och kök. Att arvodet baseras på försäljningspriset tycker jag är mer rättvist, till skillnad från traditionella mäklare där arvodet är samma för alla storlekar av lägenheter – oavsett försäljningspris. Sedan fick jag direkt från start en bra känsla för Johannes och blev nyfiken på vad Blok kunde erbjuda.

Vad var annorlunda jämfört med en traditionell mäklare?

Det som var annorlunda var de säkra buden. Framförallt för köpare är det skönt att alla budar på samma villkor. Även fotografierna på bostaden tycker jag stack ut. Jag hade nämligen också en traditionell mäklare som tog bilder av lägenheten, och i jämförelse med dem blev Bloks bilder mer personliga och lyfte lägenheten till det bättre. Ytterligare något som var annorlunda var den virtuella 3D-visningen av lägenheten. Coolt och något jag inte sett tidigare. Jättebra att man med hjälp av den kan mäta hur långa väggarna är till exempel. På så vis kan man planera lite innan man väl lägger ett bud. Slutligen måste jag också lyfta fram texten i annonsen som på ett roligt och personligt sätt beskrev lägenheten. En lockande text som jag inte sett på andra mäklarbyråer. 

Vad var likadant?

– Det som är lika är kontakten till mäklare och att budgivningen fungerar på samma sätt, förutom de säkra digitala buden då. 

Vad är ditt samlade intryck?

– Mitt samlade intryck är succé. Jag tycker att allt har fungerat smidigt och bra.

Skulle du rekommendera andra att använda tjänsten?

– Jag skulle verkligen rekommendera Blok till andra personer, något jag redan gjort faktiskt!

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen