Ökande bostadspriser i september

Under september steg bostadsrättspriserna med 2% i Sverige i stort. Den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna ökat med 6%.

Prisutveckling under september

Störst ökning var det i Stor-Stockholm, Stor-Malmö och centrala Malmö med 3%. I centrala Stockholm ökade priserna med 2% och i Stor-Göteborg med 1%. I centrala Göteborg var priserna oförändrade. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Blok.

Antal sålda bostadsrätter under september

Det såldes nästan 13 000 bostadsrätter i Sverige i stort vilket är 14% fler än september 2019. Samtliga storstadsområden nådde månadsrekord. Stor-Stockholm stod för störst ökning med 26% fler sålda än förra september och nådde totalt 5 400.

“Vi har sett en fortsatt hög aktivitet på den svenska bostadsmarknaden och en generell prisuppgång de senaste månaderna. Vi rekommenderar emellertid fortfarande att fundera över vilka marginaler som finns i er boendeekonomi innan en bostadsaffär och att koordinera sälj och köp tidsmässigt så att dessa sker på samma marknad.” kommenterar Bloks chefsmäklare Johannes Westergård. 

Om statistiken

Statistiken baseras på försäljningen av 31 439 bostadsrätter under juli 2020 - september 2020. Tremånaderssiffran är en jämförelse med april 2020 - juni 2020, tolvmånaderssiffran med juli 2019 - september 2019 och i enmånadssiffran jämförs juni 2020 - augusti 2020 med aktuell period. Medelpriset baseras enbart på den senaste månadens försäljningar.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen