Små prisändringar på bostadsrätter under juni

Den senaste månaden var bostadsrättspriserna oförändrade i Sverige som helhet. 

Prisutveckling under juni

Prisutvecklingen på årsbasis är nu +2% på bostadsrätter. Priserna i Stockholm minskade med -1% och ökade i Göteborg med +1%. Priserna i centrala Stockholm och Stor-Göteborg har ökat mest med +4% de senaste 12 månaderna.

Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Blok.

Antal sålda bostadsrätter

Jämfört med juni 2019 ökade antalet sålda bostadsrätter i hela Sverige med +14%. Jämför vi första halvåret 2020 med samma period förra året var antalet sålda bostadsrätter +3% och totalt 57,700.

– Vår bild är att fler är kvar i Sverige under semestern. I kombination med större rörlighet på bostadsmarknaden ser vi en potential för högre aktivitet än vanligt, säger Bloks chefsmäklare Johannes Westergård. 

Tre tips för försäljning just nu

  1. Sälj först och koordinera sälj och köp tidsmässigt så att dessa sker på samma marknad. 

  2. Fundera över vilka marginaler som finns i din boendeekonomi innan en bostadsaffär. Vad händer om en konjunkturnedgång håller i sig eller dina arbetsförhållanden förändras?

  3. Även om du planerar en försäljning lite längre fram: sommaren är en härlig tid att fotografera och förbereda din försäljning. Med vår tjänst pre-sale kan du testa allmänhetens intresse innan bostaden läggs ut på öppna marknaden och sälja när det passar dig bäst. 

Om statistiken

Statistiken hämtas från Svensk Mäklarstatistik och baseras på försäljningen av 28 888 bostadsrätter under april 2020 - juni 2020. Tremånaderssiffran är en jämförelse med januari 2020 - mars 2020, tolvmånaderssiffran med april 2019 - juni 2019 och i en månadssiffran jämförs mars 2020 - maj 2020 med aktuell period. Medelpriset baseras enbart på den senaste månadens försäljningar.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen