Så kan du höja värdet på lägenheten

Vi mäklare får ofta frågan om hur man höjer värdet på sin lägenhet inför försäljning. Som marknaden ser ut just nu rekommenderar vi inte att göra några större renoveringar inför en försäljning. Däremot finns det saker att göra för att öka chanserna att få bra betalt, med relativt små medel. Genomtänkt styling ger snygga foton – vilket är en nyckel till att få många att komma på din visning. En snygg och trevlig lägenhet leder till fler budgivare och ökar på så sätt möjligheterna att få bra betalt.

Här är tre tips till dig som vill höja värdet på din lägenhet.

Hallen

Första intrycket ger det största avtrycke. Här kan du påverka om spekulanterna startar visningen med ett brett leende eller en rynkad näsa. Så lägg krut på att ha en ren, välkomnande och fint möblerad hall.

Tips:

 • Få liv i hallen med hjälp av fina lampor, böcker och växter. Och för dig som inte bangar på ett DIY-projekt – det finns många parkettgolv som är lätta att lägga själv. Då det oftast handlar om en liten yta behöver det inte bli alltför dyrt heller.

Måla om

Om väggarna är fulla med hål är det helt klart värt att spackla över och måla. Ett fräscht helhetsintryck höjer lägenheten och tar bort jobbiga känslor om att behöva renovera för de potentiella köparna. Allt som sparar tid och energi för köparna är bra.

Tips:

 • Är målning inte din starka sida? Bjud över en kompis som har koll och betala för kalaset genom att avsluta kvällen med got mat och dryck.

 • Om du vågar – gå på en trendfärg. Men är du osäker är vitt den säkra vägen att gå. Fondväggar bör du måla över då mönster och färger sällan faller alla i smaken.

 • Tycker du att det är svårt att undvika kladd på listerna? Då är det smart att använda en färg som ligger nära snickeriernas kulör, då märks inte små missar lika tydligt.

Personligt - inte privat

När man stylar en lägenhet inför visning vill man göra den personlig, men inte privat. Alltså: plocka bort privata ägodelar och fokusera på att göra lägenheten neutral och personlig för de som kommer och tittar. Det kan vara svårt att få till känslan, då är en professionell stylist kanske värd att anlita.

Tips:

 • Inspireras av trender från stylister och inredningstidningar.

 • Återanvänd bilder från designmagasin för att ersätta personliga fotografier.

 • Köp snygga affischer.

 • Använd plädar, kuddar och växter. Bra inredningsdetaljer för ändamålet.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

  Nuvarande sida Facebook Twitter

  Senaste blogginläggen