Intervju med Bloks Kundtjänstchef Johannes Westergård

När han blev kontaktad av Blok såg fastighetsmäklaren Johannes Westergård chansen att göra något han drömt om – att förändra branschen i grunden. Vi tog en pratstund om hans jobb och får veta vad han tycker är det viktigaste i ett hem.

Hej Johannes! Berätta lite om dig själv och hur du hittade till Blok.

Hej! Jag har jobbat som fastighetsmäklare i snart tre år på områdena Östermalm, Lidingö och Södermalm. En erfarenhet jag håller varmt om hjärtat, men när Blok och Ludvig kontaktade mig och frågade om jag ville vara med och förändra branschen – då klickade det direkt. Under min tid som mäklare kunde jag känna mig frustrerad; man gjorde allting bra, men på samma gamla vis som man alltid gjort. Där var Blok hela skillnaden.

Hur skiljer sig ditt jobb på Blok från jobbet hos en traditionell fastighetsmäklare?

Det är en stor skillnad faktiskt, då vi medvetet valt att gå en helt annan väg. I juridiska frågor är det såklart ingen skillnad men sedan är nog allt annat annorlunda. Våra kunder kommer att märka att vi erbjuder de traditionella tjänsterna med en liten twist och en del helt nya grejer på det. En stor grej är 3D-visningarna alla bostadsannonser har som komplement till den vanliga visningen. Du ska inte behöva fatta ett beslut värt miljoner efter att ha tillbringat 45 minuter i bostaden. Och responsen har varit väldigt bra.

Vad ser du mest fram emot detta år med Blok?

Vi har fått en fantastisk respons för vår produkt sedan lanseringen i slutet av förra året. För en säljare är det rätt självklart; man får allt och lite till – för mindre pengar. Så köparnas respons har varit givande att se. Allt från digitala prospekt till säker budgivning via Bank-ID och smidigheten med e-signering. Det är en spännande tid både för mig personligen och branschen i stort!  

Som fastighetsmäklare har du sett många hem, vad tycker du själv att är det viktigaste i ett hem?

Hjärta. Ett hem utan hjärta är bara en bostad. Det märks på en gång när man kliver innanför dörrarna, det säger mycket om vem som bor där. 

Vad gillar du att göra på din fritid?

Musik är en hobby jag har, så lite tid med en gitarr i knät är aldrig fel. Konserter är alltid trevligt, senast såg jag John Mayer på Globen, det var magiskt! Men prio ett för mig är alltid min familj. Ingenting väger upp mot tid med dem.

Vad är din favoritstadsdel i Stockholm? Varför?

Jag är svag för Östermalm. Djurgårdare i hjärtat och den fantastiska kavalkaden av magnifika byggnader längs med Strandvägen – det är svårslaget.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen