Intervju med inredningsstylisten Saša Antić

Vi tog en kaffe med inredningsstylisten och set designern Saša Antić för att veta mer om honom, hur hans drömlägenhet ser ut och vilka hans bästa tips är för lägenhetsstyling.

Hej Saša! Berätta lite om dig själv och Saša Antić Studio.

- Jag heter Saša Antić och jobbar som inredningsstylist och set designer. Det innebär att kunder så som IKEA, HM, Jotex, Åhléns med flera anlitar mig för att göra bland annat deras kampanjbilder, kataloger, och inspirationsbilder. Jag bor på Södermalm med min hund Novak och jag älskar glass.

Vad gillar du mest med jobbet?

- Jag gillar att alla dagar ser olika ut beroende på uppdrag. Ena dagen kan jag sitta och skissa på mitt kontor. Andra dagen kanske jag är i Sydafrika och stylar en kampanj och tredje dagen på en konsthall och samlar på mig inspiration. Gillar att ingenting är statiskt och att jag kan bestämma över min egna tid.

Favoritprodukter för inredning?

- Älskar allt italienskt och i synnerhet lampor av Achille Castiglioni för FLOS. Har även en svaghet för Japansk keramik. Så oerhört vackert och poetiskt.

Hur skulle du beskriva din drömlägenhet?

- Min drömlägenhet skulle vara som den lägenheten Tom Hanks i filmen BIG flyttar in i. Stort New York loft som man kommer in i genom en industrihiss. Eklektiskt, minimalistiskt, massa konst, stora fönster med vackert ljusinsläpp, trägolv, öppen spis och högst upp i huset med tillhörande takterass som man kan ha massa växter på!

Vad är det bästa med området där du bor?

- Att lägenheten ligger precis intill Vitabergsparken. Sofia kyrka och alla träd är som en stor fond på baksidan. Nära kommunikationer, matbutiker, apotek och annat man tänkas kan behöva. Pom & Flora,  Omayma, Delselius café och Hammarby Kanal lokala favoriter.

Vilka är dina bästa stylingtips inför försäljning?

  1. STÄDA Ingen vill komma hem till någon och se massa dammråttor i hörnen. Torka ytor, plocka ur diskmaskinen och släng soporna.

  2. RENSA En bra idé kan vara att rensa lite. Plocka bort kläder ut garderoben och frigör lite space. Personliga saker som fotografier och dylikt är bra att ta undan. Likaså göra snyggt i badrumsskåpet, köksskåpen och andra utrymmen som folk garanterat kommer att snoka igenom.

  3. VASER Om det är något du bör investera i så är det en snygg vas att stoppa blommor i. Det kommer alltid tillhands att ha en fin bukett blommor ståendes på lämplig plats i hemmet.

  4. SNITTBLOMMOR Och med det sagt så köp en knippe av favoritblomman. Men ”keep it simple”. Överdriv inte buketten, utan ha den ganska lös och organisk. Låt den kännas naturlig. En bra idé kan vara att köpa blommorna några dagar innan visning så att dom hunnit slå ut en aning.

  5. DOFT Att komma in i ett hem som doftar gott är alltid en bra idé. Glöm inte att människor förknippar minnen med doft och får du dessa människor på kroken är din lägenhet såld i ett nafs!

Bilder: Porträtt av Heidi Larkenfelt och övriga bilder via Saša Antić Studio.

Vad är din bostad värd?

+2%

Se vad din bostad är värd digitalt på under två minuter.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Lämna en förfrågan och vi kontaktar dig inom kort.

    Nuvarande sida Facebook Twitter

    Senaste blogginläggen